Amikor nem Moshu vagyok a hálón, akkor a hatóságok Horváth Sz. István néven emlegetnek.

HSzI1951-ben születtem Kolozsváron, ott jártam iskolákba (mentőállomás melletti általános, aztán 11-es — ma Báthory — líceum, végül Babeş-Bolyai; filó). Később még megfordultam olyan helyeken mint CEU és Trinity Western University.

Miután 1975-ben elvégeztem az orosz-magyar szakot, voltam tanár, műszaki fordító, regényfordító, kefekötő, újságíró, szerkesztő, vigéc, menedzser, szeretetszolga, biztosítási ügynök, misszionárus-inas, éjjeliőr, tolmács, motorosfutár, pénzügyi tanácsnok, webmester… WordPress-guru.

Laktam Kolozsváron (tizenvalahány különböző címen), Désen, Budapesten, Hamiltonban, Toronto egyik elővárosában (Ontario, Kanada), aztán Vancouverben (British Columbia), ismét Hamiltonban, majd Winnipegben. Winnipegen. Kinek mi tetszik. Manitoba.

Dolgoztam Désen, Kolozsváron, Budapesten, Bijeljinában (Bosznia), Mahacskalában és Haszavjurtban (Dagesztán), Groznijban (Csecsenföld), és az összes fentebb sorolt kanadai helyszíneken.

És közben eltelt az idő.

Ha nem lennék lusta, akkor az egyik legkorábbi bloggoló lehettem volna: én már 2002 táján kezdtem, amikor jóformán senki nem is hallott blogról. De mint ez a blog is tanúsítja, van úgy, hogy évekig nem írok. Legalább is ebbe a magyar blogba, pl. 2005/6-ban semmit.

Vannak angol blogjaim is. Néha azokba is írok. Néha nem.

Nem vagyok naplóíró fajta: inkább csak az itt tapasztalt furcsaságokat kezdtem megírni az otthon maradottak számára, de aztán mindig ott motoszkált a kisördög — kit érdekelnek az ilyesmik? Ilyenkor abbahagytam/hagyom.

Aztán olykor újrakezdem.

2015: hozzátoldás

 E blognak volt számos “színeváltozása” is. Mint minden tartalomkezelő rendszer esetében, az itt használt WordPress szoftverben is a tartalom és a megjelenítés egymástól független – ennélfogva ugyanazt a blog-tartalmat mindenféle változatos dízájnruhába lehet öltöztetni. Ez történt 2015 tavaszán is. Ám a grafikai látképen túl ez alkalommal megváltozott a blog címe és elérhetősége is (URL, webcím vagy amit akartok). Lassan minden fontos – személyes – weboldalt a nevemből képzett domén (istvanhorvath.com) alá rendezek. Egy kalap alá angolt is, magyart is…

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük